Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ Κ16 - 4 ΝΕΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο σε 30 μήνες και θα συμπληρώσουν τον σημαντικότερο ανισόπεδο κόμβο της Θεσσαλονίκης.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών στον ανισόπεδο κόμβο Κ16 της Λαχαναγοράς στη συμβολή του άξονα ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, με προϋπολογισμό 14,3 εκ. ευρώ, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεγάλη παρέμβαση του σημαντικότερου κόμβου που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια.

Ο Κ16 είναι λειτουργικός εδώ και χρόνια, με σημαντικότατα καταγεγραμμένα οφέλη. Όμως παρέμειναν σε εκκρεμότητα μια σειρά από παρεμβάσεις στο παράπλευρο δίκτυο, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, συμβασιοποιήθηκαν και αρχίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Yπολειπόμενες Εργασίες Ανισόπεδου Κόμβου Κ16 στη συμβολή ΠΑΘΕ και Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης» προϋπολογισμού 14.326.581,91€ (πλέον ΦΠΑ 3.438.379,66€). Είναι ένα έργο σημαντικό που θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της περιοχής της Λαχαναγοράς από την κυκλοφορία των οχημάτων. Προβλέπεται η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου στην οδό Πόντου, η κατασκευή τριών γεφυρών και ασφαλτοστρώσεις στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει ο κ. Μπίλλιας.

Παράλληλα με αυτές τις εργασίες είναι σε εξέλιξη μια σειρά από παρεμβάσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της περιοχής, προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες που προκλήθηκαν από τη χρήση του δικτύου στη διάρκεια κατασκευής του Κ16.

Στο πλαίσιο της νέας εργολαβίας, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 30 μηνών (ο κ. Μπίλλιας θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της η παρέμβαση σε μικρότερο διάστημα), περιλαμβάνεται η σημαντική γέφυρα στην οδό Πόντου, που αποκαθιστά την επικοινωνία περιοχών και κατοικίας, αλλά κυρίως επιχειρηματικών εγκαταστάσεων. Επίσης, περιλαμβάνονται τρεις γέφυρες για την παράκαμψη των σωληνώσεων των ΕΛΠΕ και ένα γενναίο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων όλου του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου στη Συμμαχική Οδό θεωρείται ότι πλέον στο σύνολό της μια πολύ μεγάλη περιοχή της περιφέρειας του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, αποκτά αξιόπιστες και ασφαλείς οδικές συνδέσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ