Skip to main content

Τέσσερις μήνες και κάτι…

Τα παράπονα στο Δήμαρχο, τον οποίο από δω και στο εξής θα τον βρίσκετε σε νέα διεύθυνση. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Θα το ζήσει κι αυτό… Επί 12 χρόνια, δούλευε μέσα σε ένα νοικιασμένο και παλιό κτίριο και περίμενε πως και πως, την ώρα και την στιγμή, που θα έμπαινε στο «δικό του», σ αυτό που με τόσο κόπο … έκτισε, παρά τη γραφειοκρατία των Αθηνών, τα λιγοστά χρήματα και το μένος των αντιπάλων που υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι σύγχρονο δημαρχιακό μέγαρο αλλά ένα τσιμεντοθηρίο και…μισό!

Ο Βασίλης Παπαγεωργοπουλος αυτά τα άκουγε βερεσέ. Πίστευε και πιστεύει ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη και το… απέδειξε. Επίσης ότι δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κρίνει και τα κατακρίνει, όμως στην πράξη δεν είναι σε θέση να κάνει τίποτε σπουδαίο για την πόλη που ο ίδιος υπεραγαπά και θα συνεχίσει να το κάνει απ οποίο πόστο κι αν βρίσκεται, είτε του βουλευτή επικρατείας είτε του ευρωβουλευτή της ΝΔ!

Τη δε μετακόμιση των γραφείων, καλοκαιριάτικα, από το παλιό στο νέο δημαρχιακό μέγαρο την επέβλεψε ο ίδιος, σε βάρος των διακοπών του. Ήθελε γρήγορα να τελειώσει η δουλειά την οποία ανέθεσε σε μεγάλη μεταφορική εταιρεία των Αθηνών –διότι η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει τέτοια – για να χαρεί το έργο ζωής, έστω για λίγους μήνες, μόλις τεσσεράμισι, με τα Χριστούγεννα και τις αργίες…μέσα. Αυτή τη χαρά, δεν μπορεί να τη μειώσει τίποτε και κανένας, ούτε καν ο διαχειριστικός έλεγχος του Υπουργείου Εσωτερικών στα ταμεία του δήμου ύστερα από καταγγελίες και εισαγγελικές έρευνες για τη μαύρη τρύπα.
 
Τυπικά και με το νόμο, η πρώτη ημέρα λειτουργίας του γραφείου του στο Δήμο ήταν η σημερινή και με την ευκαιρία επισκέφτηκε όλα τα γραφεία των εργαζομένων – αν και οι περισσότεροι απουσίαζαν λογω αδειών, όπου διαπίστωσε την άνεση του χώρου και το αεράκι του Θερμαϊκού. Μεταξύ άλλων δεν έκρυψε τη συγκίνηση του, διότι αφήνοντας το Καραβαν Σαράι, άφησε κι ένα κομμάτι του εαυτού του. Επίσης σημείωσε ότι «Γυρίσαμε σελίδα και μεταφερθήκαμε στο πρώτο ιδιόκτητο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης από το 1869. Ένας εξαιρετικός χώρος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εδώ στο τέως στρατόπεδο Τσιρογιάννη, που ήταν μια προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Το 1975 υπέγραψε την πρώτη απόφαση να δοθεί το στρατόπεδο Τσιρογιάννη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με μία και μόνη προϋπόθεση, να κατασκευαστεί εδώ Δημαρχείο. Αν δηλαδή δεν κατασκεύαζε στο συγκεκριμένο αυτό χώρο Δημαρχείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να κατασκευάσει κάτι άλλο…» διευκρίνισε ο Δήμαρχος και πήγε στο νέο του γραφείο… προσφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή!