Skip to main content

Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες από επεισόδια στο Ιράκ

Σε επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες σε διάφορα σημεία του Ιράκ σκοτώθηκαν 4 και τραυματίστηκαν 7 άτομα, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας της πόλης.
Όπως ανακοινώθηκε από πηγές της ασφάλειας σε επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες σε διάφορα σημεία του Ιράκ σκοτώθηκαν 4 και τραυματίστηκαν 7 άτομα.

Οι πηγές ανέφεραν προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν εξερράγη μία βόμβα σε πολυσύχναστη αγορά στη Μοσούλη,400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό στην ίδια πόλη, ένα μέλος των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκε σε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο, στα περίχωρα της πόλης. Η αστυνομία συνέλαβε 26 άτομα και κατόρθωσε να απελευθερώσει μία γυναίκα που είχε απαχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Στη περιοχή Ντάλι, βορειοδυτικά της Βαγδάτης, εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας και να τραυματιστεί ο γιος του ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Ακόμη ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από βλήμα όλμου σε μία άλλη περιοχή της ίδιας πόλης, το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δυνάμεις ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι ένας άμαχος τραυματίστηκε σοβαρά χθες από ενόπλους που επιτέθηκαν εναντίον του στην Σααντία,120 χιλιόμετρα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας.