Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 4 προσαγωγές από τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο λαιμό και ο άλλος στο θώρακα, στα επεισόδια, από τα αντικείμενα που εκτόξευαν οι άγνωστοι δράστες

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν, μετά τις πορείες για την επέτειο 9 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Και τα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

Παράλληλα, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο λαιμό και ο άλλος στο θώρακα, στα επεισόδια, από τα αντικείμενα που εκτόξευαν οι άγνωστοι δράστες. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σε πέντε αυτοκίνητα προβλήθηκαν ζημιές, από τις πέτρες που εκτόξευαν για πολλές ώρες τα άτομα, στην οδό Αγ. Δημητρίου με Εθν. Αμύνης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις πορείες για την επέτειο συμπλήρωσης εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων που βρισκόταν επί της οδού Αγ. Δημητρίου και με ορμητήριό τους το πανεπιστήμιο, πέταξαν αρχικά πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες (ακόμα και από την ταράτσα κτηρίου) και στη συνέχεια μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.