Skip to main content

Τέσσερις συλλήψεις για πλιάτσικο στη Μάνδρα Αττικής

Οι δράστες μπήκαν σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να το διαρρήξουν, αλλά υπέπεσαν στην αντίληψη της αστυνομίας.

Σε τέσσερις συλλήψεις για πλιάτσικο προέβησαν οι αρχές το πρωί της Πέμπτης στη Μάνδρα. Οι δράστες μπήκαν σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να το διαρρήξουν, αλλά υπέπεσαν στην αντίληψη της αστυνομίας.

Απαντώντας στις διαρκείς εκκλήσεις των κατοίκων των πληγεισών περιοχών η ελληνική αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στη φύλαξη της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν διαρρήξεις σε σπίτια κατοίκων, με εντατικές περιπολίες από δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Παράλληλα, κλιμάκια της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) θα ελέγχουν κάθε ύποπτη κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από τα μέτρα για τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου εξαιρούνται οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής οι οποίοι θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές, μεταδίδει το ΣΚΑΙ.  

Δεκαέξι νεκροί συνολικά (11 άνδρες, πέντε γυναίκες) είναι ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της θεομηνίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 14. Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, άλλα και της Αστυνομίας, διεξάγουν εντατικές έρευνες για την ανεύρεση των υπόλοιπων αγνοουμένων, ενώ το μεσημέρι βρέθηκαν σώοι δυο άνθρωποι  που αναζητούνταν.

Ο 16ος νεκρός ήταν ένας άνδρας, περίπου 60 ετών, που εντοπίστηκε την Πέμπτη σε υπόγειο κατοικίας, στην περιοχή Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, στη Δυτική Αττική αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι από τις καταστροφικές πλημμύρες.