Skip to main content

Τεστ για κορωνοϊό στις επιχειρήσεις ζητεί ο Χαλιαμπάλιας

Ο πολιτευτής ζητεί κρατική χρηματοδότηση των ιατρικών εξετάσεων για τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο αποτροπής της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού

Επιδότηση των τεστ ανίχνευσης covid-19 στις επιχειρήσεις προτείνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, ζητεί κρατική χρηματοδότηση των ιατρικών εξετάσεων για τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο αποτροπής της περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού.  

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, ο κ. Χαλιαμπάλιας αναφέρει ότι: «Φαίνεται πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, πλέον, καθώς βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά, τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει η πολιτεία να είναι άτεγκτη πάνω στην επιβολή των μέτρων έτσι ώστε να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο και να αποφύγουμε –όσο είναι δυνατόν- τις δυσάρεστες συνέπειες».

«Το ζήτημα είναι κρίσιμο και για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης- ειδικά κάποιοι κλάδοι κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές. Πραγματικά, μέχρι πρότινος, η οικονομική βοήθεια του κράτους ήταν σημαντική. Για να αποφύγουμε όμως τα «λουκέτα» και τις αναγκαστικές απολύσεις, προτείνω να δοθεί βάρος στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους. Η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την επιδότηση των διαγνωστικών rapid tests στο προσωπικό των επιχειρήσεων, ανά 14 ημέρες, έτσι ώστε αυτές να παραμείνουν ανοικτές και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και το μέλλον τους» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.