Skip to main content

Τέταρτος νεκρός σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων στη Χιλή

Νεαρός υπέκυψε χθες Παρασκευή μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή

Ένας νεαρός υπέκυψε χθες Παρασκευή μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο κεφάλι, αυξάνοντας σε τέσσερις τον απολογισμό των θανάτων στη Χιλή σε τρεις ημέρες βίαιων επεισοδίων, επακόλουθων της βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από τα τέλη του 2019.

Ο 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο κέντρο υγείας όπου νοσηλευόταν. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τον θάνατο οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο οπαδός της ομάδας Colo Colo χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το στάδιο του συλλόγου στο Σαντιάγο έπειτα από αγώνα πρωταθλήματος.

Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια. Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν από τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων. Αρκετές χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, στην καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων.