Skip to main content

Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών σήμερα

Συγκέντρωση σήμερα στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του επίμαχου ν/σ στη Βουλή.

Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχουν αποφασίσει και την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του ν/σ στη Βουλή (Πέμπτη ή Παρασκευή).

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «νομοσχέδιο έκτρωμα», ενώ καταγγέλλει τις «πρωτοφανείς πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει "fast track" το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το «χρόνο εργασίας» των νοσοκομειακών γιατρών».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτό «δεν προάγουν ούτε την υγεία του ελληνικού λαού, ούτε βελτιώνουν τη ζωή των νοσοκομειακών γιατρών». «Αντίθετα», όπως επισημαίνει, «μπαίνουμε σε καθεστώς εργασιακής αιχμαλωσίας, εφάμιλλο ή και χειρότερο του σημερινού».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν:

  • 6ωρο - 5μερο - 30ωρο, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.
  • Το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα και επαρκή χρόνο ανάπαυσης, εντός του εφημεριακού χρόνου, κατά τη διάρκεια της 24ωρης εφημερίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.