Skip to main content

Τεχνική έκθεση για την αναβάθμιση του ορμίσκου Σοφούλη

Ειδική τεχνική έκθεση για την αναβάθμιση του Ορμίσκου της Σοφούλη θα συντάξει το Τμήμα Περιβάλλοντος της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων.

Ειδική τεχνική έκθεση για την αναβάθμιση του Ορμίσκου της Σοφούλη θα συντάξει το Τμήμα Περιβάλλοντος της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων, ενώ με την βοήθεια και συμβολή εθελοντικών ομάδων πολιτών, θα προχωρήσει στην ανάδειξη και συντήρηση της παραλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θερμή ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, για τον επαναληπτικό καθαρισμό της ακτής του Ορμίσκου Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011.

Εθελοντές κάθε ηλικίας και μέλη της  Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συμμετείχαν στον καθαρισμό της ακτής, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων  Κωνσταντίνου Ζέρβα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φυτεύτηκαν αρμυρίκια, δένδρα συμβατά με την γεωμορφολογία της περιοχής.

Η δράση είχε συμβολικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η ενεργός συμμετοχή του κόσμου έδωσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα συλλογικότητας και υπεύθυνης στάσης απέναντι στις μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις των καιρών μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, με τη δράση αυτή επιτεύχθηκε η συλλογή πολύτιμων στοιχείων για το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων που περισυλλέχθηκαν, γεγονός που θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης ανθρωπογενών απορριμμάτων που βλάπτουν σοβαρά το θαλάσσιο οικοσύστημα και τον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους.