Skip to main content

Θ.Λιακουνάκος:Συνολικές επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ σε Θεσσαλονίκη υλοποιεί η Euromedica

Ο όμιλος Euromedica υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη Κέντρο Αποκατάτασης Αρωγή, Ογκολογική Κλινική και νέα Διαγνωστικά κέντρα, γνωστοποίησε ο βασικός μέτοχος του ομίλου κ. Θ. Λιακουνάκος στα 40 γενέθλια της
Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ υλοποίησε και έχει σε εξέλιξη ο όμιλος Euromedica στη Θεσσαλονίκη, που αναπτύσσεται δυναμικά πανελλήνια και εκτός Ελλάδας, επισήμανε ο βασικός μέτοχος του ομίλου Εuromedica κ. Θωμάς Λιακουνάκος μιλώντας στη γενέθλια εκδήλωση των 40 χρόνων από τη δημιουργία της Κλινικής «Euromedica Κυανούς Σταυρός» και των 10 χρόνων από την ένταξή της στον όμιλο της Euromedica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λιακουνάκος σε δηλώσεις που έκανε γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις ύψους 100εκατ. ευρώ, που αφορούν στη δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης Αρωγή , στην κατασκευή Ογκολογικής Κλινικής και στην ίδρυση νέων διαγνωστικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκαν επενδύσεις στην πόλη, που ξεπέρασαν τα 100εκατ. ευρώ.  Διευκρίνισε ότι το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή θα είναι έτοιμο το α’ εξάμηνο του 2010, ενώ η ογκολογική κλινική θα ολοκληρωθεί το 2012.

Ο κ. Λιακουνάκος τόνισε ότι ο όμιλος Εuromedica παρουσιάζει διαρκή ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων που υλοποιεί. Σήμερα διαθέτει πανελλήνια 86 μονάδες σε 29 πόλεις, 2.500 εργαζόμενους, 10.000 γιατρούς, 66 διαγνωστικά κέντρα και 2 κέντρα αποκατάστασης. Έχει επεκταθεί στην Αλβανία , όπου διαθέτει 5 διαγνωστικά κέντρα. Στόχος του ομίλου τόνισε είναι η διαρκής ανάπτυξη και  οι επενδύσεις σε εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, σε τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό σε ανθρώπινο δυναμικό.   Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ευχαρίστησε τους γιατρούς , τους εργαζομένους και τους «πολίτες» που εμπιστεύονται τον όμιλο Euromedica.

Ο γενικός διευθυντής της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός κ. Γιώργος Χατζηνικολάου, μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι τα φετινά γενέθλια 40 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας και 10 από την ένταξη της κλινικής στον όμιλο Euromedica σηματοδοτεί την επέκταση της, υλοποιώντας επένδυση ύψους 10,7εκατ. ευρώ. Εξήγησε ότι η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός θα επεκταθεί κατά 2.500τ.μ. σε όμορο κτίριο και θα δημιουργηθούν νέα τμήματα για την εφαρμογή νέων σύγχρονων τεχνικών αλλά και τη δυνατότητα στους συνεργάτες και το προσωπικό να ασκούν τη δουλειά τους πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά.
Ανακοίνωσε ότι η Κλινική πιστοποιήθηκε  με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά το Πρότυπο ISO 9001:2008 για παροχή υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας.

Χαρακτήρισε εξίσου σημαντική την επέτειο των 10 χρόνων από την ένταξη της Κλινικής στο δυναμικό της Euromedica. «Μία κίνηση που όπως αποδείχθηκε συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη και στη σημερινή μορφή της Κλινικής.
Στην επετειακή εκδήλωση  τιμήθηκαν οι 5 γιατροί που ίδρυσαν την εταιρεία «Κυανούς Σταυρός ΕΠΕ»: Οι ουρολόγοι κκ. Βασίλειος Φίστας και Δημήτριος Καρέλλος, οι γυναικολόγοι κκ. Μενέλαος Χατζηγεωργίου και Νικόλαος Χατζηνικολάου και ο χειρουργός κ. Ευάγγελος Θεοδώρου.
Επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας κ. Λεωνίδα Μανωλίδη, και στην απερχόμενη προισταμένη Λογιστηρίου  Δέσποινα Κωνσταντινίδου και στη συνταξιούχο διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κυρία Ευανθία Σιδηρά.