Skip to main content

Θ. Πάγκαλος: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β»

«Καταστροφικό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί ένα «σχέδιο Β» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προειδοποιώντας πως μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.
«Καταστροφικό» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί ένα «σχέδιο Β» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και προειδοποιεί πως μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.

«Σχέδιο Β με την έννοια κάποιου κόλπου για να αποφύγουμε τα δύσκολα δεν υπάρχει», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι το «σχέδιο Α» θα πετύχει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα στα χέρια του ΔΝΤ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο αυτό, είναι μια σειρά από φοβερές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνική μας ειρήνη, στον τρόπο που ζούμε. Και, τελικά, είναι ηθική απαξίωση του ελληνισμού γενικότερα την οποία εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω και θα κάνω τα πάντα για να την αποφύγω. Είναι μια φοβερή δοκιμασία, μια πρόκληση εθνικού μεγέθους την οποία πρέπει να ξεπεράσουμε».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκα Κατσέλη, τονίζει πως είναι «σιαμαίοι» και πως από την επιτυχία του ενός κρίνεται και η επιτυχία του άλλου. «Εάν αυξηθεί η παραγωγή, εάν πετύχει η κ. Κατσέλη, αυτόματα θα μειωθεί το έλλειμμα και τότε θα έχει πετύχει και ο κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος.