Skip to main content

Θα ανακριθεί η Μπετανκούρ

Η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία, η Λιλιάν Μπετανκούρ, θα ανακριθεί από την αστυνομία για πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων στο πλαίσιο του σκανδάλου που πλήττει τη γαλλική κυβέρνηση, δ
Η πλουσιότερη γυναίκα στη Γαλλία, η Λιλιάν Μπετανκούρ θα ανακριθεί από την αστυνομία για πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων στο πλαίσιο του σκανδάλου που πλήττει τη γαλλική κυβέρνηση, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά τις δηλώσεις της πρώην λογίστριας της 87χρονης κληρονόμου της L΄OREAL Μπετανκούρ, ότι η δισεκατομμυριούχος και ο εκλιπών σύζυγός της είχαν κάνει παράνομες δωρεές χρημάτων σε συντηρητικούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2007.

«Θα ανακριθεί, αλλά δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν», δήλωσε η εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Ναντέρ Φιλίπ Κουρογέ.

Τον περασμένο μήνα δημοσιοποιήθηκαν μυστικές ηχογραφήσεις στις οποίες φέρεται ότι οι σύμβουλοι της Μπετανκούρ συζητούν για αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς της στην Ελβετία και σε νησί στις Σεϊχέλες.

Η ανακοίνωση αυτή για την ανάκριση της Μπετανκούρ γίνεται την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ προσπαθεί να απορρίψει νέες κατηγορίες που ήρθαν στο φως το Σαββατοκύριακο για σύγκρουση συμφερόντων. Ο Βερτ φέρεται ότι άσκησε πιέσεις στον διαχειριστή της περιουσίας της Μπετανκούρ για να προσλάβει τη σύζυγό του Φλοράνς Βερτ το Νοέμβριο του 2007.

«Δεν άσκησα επιρροή για την πρόσληψη της συζύγου μου και έτσι είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Βερτ σε δημοσιογράφους.

«Η σύζυγός μου συνάντησε τον διευθυντή της μέσω της προηγούμενης δουλειάς της, η οποία ήταν σε μια τράπεζα», σημείωσε.