Skip to main content

Tσαβούσογλου: Η ΕΕ δεν μπορεί να μας απειλεί για τη θανατική ποινή

Σκληρή απάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της θανατικής ποινής: «Δεν θα πρέπει να κοιτάζει αφ' υψηλού την Τουρκία»

Οι σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ θα επηρεαστούν εάν δεν εκδοθεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σημείωσε, δε, πως η ΕΕ δεν μπορεί να απειλεί την Τουρκία αναφορικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής, απαντώντας, έτσι, στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε, παράλληλα, πως θα απομακρυνθούν ορισμένοι πρέσβεις μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Haberturk TV.

Ανέφερε, ακόμη, πως θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με πολιτικούς και δικαστικούς αξιωματούχους για την έκδοση του Φετουλά Γκιουλέν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ΗΠΑ, προειδοποιώντας πως οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσινγκτον θα επηρεαστούν εάν δεν εκδοθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα, τέλος, με τον ίδιο, η ΕΕ δεν μπορεί να απειλεί την Τουρκία αναφορικά με τη θανατική ποινή, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν «δεν θα πρέπει να κοιτάζει αφ' υψηλού την Τουρκία».