Skip to main content

«Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία το Πρόγραμμα Σταθερότητας»

«Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία το Πρόγραμμα Σταθερότητας» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από την Ινδία επιχειρώντας να αποκλιμακώσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις που δέχεται η χώρα.
«Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία το Πρόγραμμα Σταθερότητας» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από την Ινδία επιχειρώντας να αποκλιμακώσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις που δέχεται η χώρα.

«Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες, αλλά για αυτό και πρέπει να το αποδείξουμε. Θα εφαρμόσουμε με αξιοπιστία αυτό το πρόγραμμα» για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος, χαρακτηρίζοντας το Πρόγραμμα Σταθερότητας «αξιόπιστο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα έχει επαρκείς πόρους στη διάθεσή της από την Ε.Ε.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη, που διεξάγεται στο Νέο Δελχί κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ινδία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, για να βγει η χώρα από την κρίση και την ύφεση.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι στην Κοπεγχάγη υπήρξε η ευκαιρία να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. «Επόμενος σημαντικός σταθμός», πρόσθεσε, «είναι στο Μεξικό τον ερχόμενο Νοέμβριο και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες θα συνδυάζουν την πράσινη οικονομία με την ευημερία των πολιτών μας».

 Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τη Σόνια Γκάντι

Συνάντηση με την Σόνια Γκάντι, Πρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, είχε σήμερα στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν αναχωρήσει για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο Γ. Παπανδρέου προσκάλεσε την κα Γκάντι να επισκεφθεί την Ελλάδα, η οποία απάντησε ότι μια επίσκεψη στη χώρα μας την ενδιαφέρει πάρα πολύ, δείχνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η κα Γκάντι και ο κ. Παπανδρέου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου ανέφερε πολλούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως για παράδειγμα η ηλιακή ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο σύνολό τους, η τεχνολογία, γενικά, αλλά και η τεχνολογία τροφίμων ιδιαίτερα, όπως και ο Πολιτισμός. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν, επίσης, για την εξέλιξη των δύο κομμάτων, με την κα Γκάντι να ζητά να ενημερωθεί για τις καινοτομίες που επέφερε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου και ειδικότερα για την εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος.

Αυτή την περίοδο το κόμμα του Κογκρέσου επιχειρεί μεγάλες αλλαγές στη δομή του, με επικεφαλής τον εκ των Γραμματέων του Ραούλ Γκάντι και η Ινδική πλευρά ενδιαφέρεται για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά. Πέραν των διμερών επαφών και της ενίσχυσης της συνεργασίας σε κρατικό και εθνικό επίπεδο, η κα Γκάντι ενδιαφέρθηκε και για την ενίσχυση των σχέσεων του κόμματός της με την Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Γ. Παπανδρέου επέδωσε στην κα Γκάντι μια φωτογραφία από την επίσκεψη στην Ελλάδα της αείμνηστης ºντιρας Γκάν