Skip to main content

Θα επαναξιολογηθούν οι άδειες για τα κολλέγια

Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την επίσκεψή της στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν οι άδειες για τα κ
Η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).
Σε δηλώσεις της, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωρά άμεσα σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας των κολεγίων.

«Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, διευκρινίζοντας ότι θα εξεταστούν όλοι οι φάκελοι απ’ την αρχή.

Πρόσθετη διδακτική στήριξη: «Όχι» στις ρουσφετολογικές προσλήψεις

Όσον αφορά την πρόσθετη διδακτική στήριξη, η υπουργός γνωστοποίησε ότι θα συνεχιστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και αυτή την εβδομάδα θα σταλεί και η σχετική εγκύκλιος για την έναρξη των διαδικασιών και των προσλήψεων με συγκεκριμένα κριτήρια.

«Η πρόσθετη διδακτική στήριξη», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου, «είναι μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα, γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός».

Ερωτηθείσα τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη προσληφθεί, η υπουργός απάντησε: «Δεν έχω πληροφορίες για προσλήψεις μέχρι στιγμής. Είπα να μη γίνουν προσλήψεις χωρίς κριτήρια και με βάση ρουσφετολογικές δεσμεύσεις κατά τόπους».

«Παγώνουν» οι συγχωνεύσεις Ερευνητικών Κέντρων

Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψή της στη ΓΓΕΤ, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, αρμοδιότητας πλέον του υπουργείου Παιδείας, δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι η κεντρική ιδέα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και της επένδυσης στους πολίτες στη χώρα μας, είναι η παιδεία για όλους, η γνώση παντού, η έρευνα και η τεχνολογία παντού.

Όσο για τις συγχωνεύσεις Ερευνητικών Κέντρων, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως έχουν σταματήσει όλες οι συγχωνεύσεις με τον τρόπο που έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ. «Ξεκινάμε από την αρχή με βάση τις δικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει και είναι σαφές», τόνισε.