Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
x

ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να ετοιμάσουν τους φακέλους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός για την πώληση της ΕΛΒΟ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να ετοιμάσουν τους φακέλους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί έληγε η περίοδος κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, επειδή δεν προβλέπεται η παράταση του διαγωνισμού στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε άμεση επαναπροκήρυξη του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για την πώληση της ΕΛΒΟ, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014.

Για το θέμα εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση και ο εκκαθαριστής ΕΥ.

Η ανακοίνωση

«Ο ειδικός εκκαθαριστής της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε.- υπό ειδική εκκαθάριση», η εταιρεία Ernst & Young, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα των δυο εκ των τριών ενδιαφερομένων, για μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής προσφορών για χρονικό διάστημα ενός μήνα, καθώς όπως ισχυρίσθηκαν η προβλεπόμενη ημερομηνία υποβολής των Φακέλων Προσφοράς δεν επαρκούσε για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων, αλλά ούτε και για την έκδοση της σχετικής εγγυητικής επιστολής, προχώρησε σε ακύρωση του διαγωνισμού.

Άμεσα ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί.

Δεδομένου ότι ο νόμος δεν δίνει τη δυνατότητα παράτασης του διαγωνισμού, αλλά και προκειμένου αυτός να μην κηρυχθεί άγονος (λόγω μη υποβολής νομότυπων προσφορών) καθώς υπάρχει ο περιορισμός του αριθμού πλειοδοτικών διαγωνισμών με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, που μπορούν να διενεργηθούν  (προβλέπονται μόνο τρεις πλειοδοτικοί διαγωνισμοί με ελεύθερη διαπραγμάτευση), επελέγη η ακύρωση και επαναπροκήρυξη».

Τα προς εκποίηση περιουσιακά στοιχεία είναι τα εξής:

1. Ακίνητα:
i. Ένα οικόπεδο έκτασης 190.206,97 τμ στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 25 της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου,
ii. Ένα οικόπεδο έκτασης 76.957 τμ στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου,
iii. Ένα οικόπεδο έκτασης 5.322 τμ στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου,

2. Κτιριακές εγκαταστάσεις ευρισκόμενες στην Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης.

3. Εξοπλισμός.

4. Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής ιδιοκτησίας: το σήμα και ο διακριτικός τίτλος "ΕΛΒΟ", και κάθε άλλο δικαίωμα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Εταιρεία.

Οι τρεις εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ,  η γερμανική KMW, η νοτιοαφρικανική Paramount και η τσέχικη Excalibur.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ