Skip to main content

Θανάσης Τσαλταμπάσης: Ο «Μικρός Πρίγκιπας» με το μεγάλο ταλέντο

Ο ταλαντούχος ηθοποιός αναπολεί, θυμάται, ονειρεύεται και μιλάει για το δικό του τριαντάφυλλο, λίγα λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή.

Το ότι ο Θανάσης Τσαλταμπάσης είναι ένας ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο και την στόφα των παλιών κωμικών είναι κάτι που αντιλαμβάνεται κάποιος από την πρώτη σκηνή που θα τον δει να ερμηνεύει. Το ότι είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για την ευγένεια και το ήθος γίνεται αντιληπτό από την πρώτη επικοινωνία μαζί του. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με πολλές τεχνικές δυσκολίες, καθώς ο Θανάσης βρισκόταν καθ’ οδόν για το Αγρίνιο, τον πρώτο σταθμό της καλοκαιρινής περιοδείας του «Μικρού Πρίγκιπα», τον οποίο και υποδύεται. Ήταν όμως από τις πλέον όμορφες, ζεστές και ανθρώπινες συνεντεύξεις.

Μιλήσαμε μαζί του λίγα λεπτά πριν ανέβει στη σκηνή του Αγρινίου. Μοιράστηκε το καρδιοχτύπι του και την αγωνία του να νιώσει και πάλι την ενέργεια και την αλληλεπίδραση του κοινού, που τόσο στερήθηκαν οι ηθοποιοί αυτή την περίοδο. Θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και εκμυστηρεύτηκε τον τρόπο με τον οποίο ο «Μικρός Πρίγκιπας» τον βοήθησε να ξεπεράσει την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου. Μίλησε για τα δικά του «τριαντάφυλλα», τη μητέρα του, τη σύντροφο του, την δουλειά του- για την οποία παράτησε τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και μάλιστα  4 μαθήματα πριν πάρει πτυχίο, και την έτοιμη δουλειά στο γραφείο του πατέρα του.

Μας μιλάει με ενθουσιασμό για το ρόλο του «Μικρού Πρίγκιπα», αλλά και  την πρωτότυπη θεατρική παράσταση-ταινία «Καθαρίσαμε!», την οποία θα δούμε σύντομα on demand από το ΔΗΠΕΘΕ Kοζάνης. Τέλος μοιράζεται μαζί μας την ανυπομονησία του να παρουσιάσει τον «Μικρό Πρίγκιπα»,  στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη, και ακόμα πιο συγκεκριμένα στη γειτονιά του, στο θέατρο «Μάνος Κατράκης» του δήμου Συκεών.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θανάση Τσαλταμπάση στη Vwoman.gr