Skip to main content

Θάνατος 11μηνου βρέφους: Στη Δικαιοσύνη ο Σύνδεσμος Σύρων στην Ελλάδα

Παρόλο που ο πατέρας του βρέφους δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κινηθεί δικαστικά, ο δικηγόρος του προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε πως θα προσφύγει ο Σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα για την υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους και την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση που καταρρίφθηκε τελικά από το εισαγγελικό πόρισμα.

Παρόλο που ο πατέρας του βρέφους δήλωσε πως δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση, ο δικηγόρος του, Αρουάν Μπάκρι δήλωσε στον Ant1: «Δυστυχώς βιάστηκε ο ιατροδικαστής και έβγαλε πόρισμα τις πρώτες ώρες και επέμεινε πως αναμφίβολα υπήρχε σεξουαλική βία στο κοριτσάκι. Ευτυχώς επέμενε η Ελληνική Αστυνομία, να ψάξει εις βάθος την αλήθεια και κατάφερε να βγει η αλήθεια» σημείωσε και αναφερόμενος στο σκεπτικό της προσφυγής στη Δικαιοσύνη είπε: «Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

Ο πατέρας του παιδιού ευχαρίστησε την αστυνομία και τον διευθυντή της υπηρεσίας «που έψαξαν την αλήθεια, έβγαλαν το πόρισμα και πλέον είμαι δίπλα στην οικογένειά μου» και ενώ νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος να θρηνήσει το παιδί του. «Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», είπε και έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για τον βιασμό του.

«Να είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι όταν κάνουμε την παραμικρή δήλωση, ειδικά στα ΜΜΕ», συνέστησε και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρ. Λέων, αναφέροντας ότι έγινε μία «βεβιασμένη ενέργεια».

«Οι συνάδελφοι ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που φαινόταν και στους ίδιους μη ολοκληρωμένο και απ’ ό,τι φάνηκε ήταν και λανθασμένο», πρόσθεσε.