Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Θάνατος 25χρονου: «Είχε χτυπήματα και μας έλεγαν ότι τα έκανε μόνος του» (vid)

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της μητέρας του 25χρονου που πέθανε υπό συνθήκες που ερευνώνται σε κέντρο παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη.

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του 25χρονου περιθαλπόμενο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας που έχασε τη ζωή του κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα, που τον φρόντιζε στο σπίτι μέχρι τα 16 χρόνια του, μίλησε στην εκπομπή TLIVE του Alpha, για τους τραυματισμούς του γιου της, που ήταν συχνοί, σύμφωνα με την ίδια.

«Τίποτα δεν μου άρεσε εκεί. Τη μία φορά (το παιδί) ήταν χτυπημένο το χείλος, την άλλη φορά με μαυρισμένα μάτια. Τους έλεγα ότι θα φωνάξω τον εισαγγελέα για έρευνα», τόνισε.

Τα λεγόμενά της συμπίπτουν με φωτογραφίες του παιδιού, πριν από έναν χρόνο. Έτσι το αντίκρισε η οικογένειά του όταν πήγε στη μονάδα πριν από ένα χρόνο.

Το παιδί φαίνεται κουλουριασμένο στον καναπέ με αμυχές σε χέρια και πόδια αλλά και ένα μεγάλο τραύμα στο δεξί αυτί.

«Ήταν ο άγγελός μας. Ποτέ δε μας έδωσαν μία σαφή απάντηση από το ίδρυμα για το πώς το παιδί είχε συνέχεια χτυπήματα. Πάντα προφασίζονταν ότι τα έκανε μόνος του» είπε η μητέρα του.

«Για την ψυχούλα του να λάμψει η αλήθεια. Να σωθούν άλλες αθώες ψυχούλες. Γιατί είναι ψυχούλες που δεν έχουν επισκεπτήριο από κανέναν. Ανυπεράσπιστες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τον θάνατο του 25χρονου.