Skip to main content

Θάνατοι Μαλένας-Ίριδας: Ασφυξία ενώ κοιμούνταν έδειξαν καταθέσεις - πόρισμα ιατροδικαστών

Από τις καταθέσεις φαίνεται μάλιστα να προκύπτει ότι τα επίμαχα χρονικά διαστήματα θανάτων των δύο παιδιών παρούσα ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα κατά την διάρκεια του ύπνου προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης - Καλογριάς δεν έμειναν στις διαπιστώσεις των ιατρικών ευρημάτων, αλλά εξηγούν και αποδεικνύουν επιστημονικά πως οι κακώσεις στην Μαλένα και την Ιρίδα προήλθε από παρατεταμένη άσκηση πίεσης στο πρόσωπό τους.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, φαίνεται μάλιστα να προκύπτει ότι τα επίμαχα χρονικά διαστήματα θανάτων των δύο παιδιών παρούσα ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Τι είπε η αδερφή της

Περίπου 10 ώρες κράτησε χθες η κατάθεσή της Δήμητρας Πισπιρίγκου στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η ίδια είπε σχεδόν τα ίδια με την αρχική της κατάθεση. Υποβλήθηκε σε αρκετά πιεστικές ερωτήσεις από τους αστυνομικούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ενδείξεις συνέργειας ή απόκρυψης του γεγονότος. Ωστόσο, στήριξε την αδερφή της, ενώ όταν την ρώτησαν για το πόρισμα των ιατροδικαστών εκείνη είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί να πιστέψω αυτό το πόρισμα και να μην πιστέψω τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις;»

Πηγή: skai.gr