Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Θάνατος Τόσκο: Εισαγγελέας προτείνει εδώλιο για οκτώ άτομα

Η αρμόδια εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οκτώ άτομα για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού.

Την παραπομπή σε δίκη οκτώ ατόμων για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη ζητά η αρμόδια εισαγγελέας.

Ο άτυχος νεαρός, παρασύρθηκε από μισθωμένο ΙΧ που οδηγούσε 27χρονη, ενώ βρισκόταν ήδη πεσμένος στο οδόστρωμα μετά από οπαδικό επεισόδιο μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής. Ο 28χρονος είχε επισκεφθεί την πόλη με φίλους του προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Με πρότασή της στο Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητά να παραπεμφθούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η 27χρονη που είναι προφυλακισμένη από τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο καθώς και ο 49χρονος τότε σύντροφός της - ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος-, για τον οποίο εισηγείται να δικαστεί ως ηθικός αυτουργός για την τέλεση της πράξης αλλά και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Για τους υπόλοιπους έξι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση και είναι ελεύθεροι με όρους, ζητεί να δικασθούν -κατά περίπτωση- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην ίδια πράξη.

Επικαλούμενη στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελέας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον 49χρονο όσον αφορά τα γεγονότα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, που οδήγησαν στον θάνατο του 26χρονου Βούλγαρου, ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς του περί μη εμπλοκής του στο επεισόδιο.