Skip to main content

Θάνατος Τόσκο: Ταυτοποιήθηκαν 5-Για ανθρωποκτονία συνελήφθη η οδηγός

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση.

Στην ταυτοποίηση πέντε οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά και στη σύλληψη της 26χρονης οδηγού του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο Τόσκο Μποτζατζίτσκι τον περασμένο Ιανουάριο μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής προχώρησαν έπειτα από πολύμηνες έρευνες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 5 άτομα ηλικίας 24 έως 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, χθες μεσημέρι, συνελήφθη η 26χρονη οδηγός του οχήματος δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης κ. Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι, για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, άλλοι δύο ημεδαποί 26 και 24 ετών, όπως επίσης και η προαναφερόμενη 26χρονη γυναίκα για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση και πληροφορίες που τους παρείχαν ο 48χρονος και η 26χρονη και ανέμεναν προκειμένου να εκδηλώσουν την επίθεση σε βάρος του Τόσκο και των φίλων του. Ο άτυχος Βούλγαρος είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από το τραγικό συμβάν, καθώς ήταν οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ οι οπαδοί της οποίας διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη.

Σημειώνεται ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο παρασύρθηκε ο αλλοδαπός, το είχε εκμισθώσει ο 48χρονος άντρας από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.