Skip to main content

Θαπατέρο: «Ισχυρή η οικονομία της Ισπανίας»

«Η Ισπανία είναι φερέγγυα, αξιόπιστη και ισχυρή χώρα με διεθνή αναγνώριση», είπε στο κοινοβούλιο ο Θαπατέρο. Σήμερα η κυβέρνηση εγκρίνει το πακέτο μεταρρύθμισης για την αγορά εργασίας.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επέμεινε σήμερα Τετάρτη ότι η οικονομία της χώρας του είναι «ισχυρή», ενώ η υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο διέψευσε δημοσιεύματα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει πακέτο οικονομικής διάσωσης για την ισπανική οικονομία.

«Η Ισπανία είναι φερέγγυα, αξιόπιστη και ισχυρή χώρα με διεθνή αναγνώριση», είπε στο κοινοβούλιο ο Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης παραδέχτηκε νωρίτερα ότι οι ισπανικές τράπεζες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν πίστωση στη διεθνή αγορά.

Ο Θαπατέρο, η κυβέρνηση του οποίου έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς της στην οικονομική κρίση, παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση όντως δεν έχει κάνει ό,τι καλύτερο.

«Αυτός που έχει κάνει τα λιγότερα (για να ενισχύσει την οικονομία) είναι αυτή η κυβέρνηση, είμαι έτοιμος να το παραδεχτώ», είπε ο Θαπατέρο.

Η Σαλγάδο διέψευσε και πάλι δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που θέλουν την ΕΕ και το ΔΝΤ να προετοιμάζουν πακέτο διάσωσης για την ισπανική οικονομία.

Τα δημοσιεύματα είναι «απολύτως αναληθή», είπε.

Αργότερα σήμερα η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει το επίμαχο πακέτο για τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, που έχει οδηγήσει τα συνδικάτα στην κήρυξη γενικής απεργίας στις 29 Σεπτεμβρίου.