Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΘΑΣΟΣ: 61ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ

Συνταξιούχος ναυτικός πραγματοποιούσε πλου με ελλιπή οργανική σύνθεση του σκάφους, σε προσόντα και αριθμό- Συνελήφθη σήμερα

Στη σύλληψη 61χρονου κυβερνήτη τουριστικού σκάφους, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, στη νησίδα Γραμβούσα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους  του Λιμενικού στο εν λόγω σκάφος με 14 επιβάτες, οι οποίοι είχαν πληρώσει ναύλο για το ταξίδι από τη σκάλα Παναγιάς Θάσου έως την Γραμβούσα, διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος χειριζόταν ως κυβερνήτης το σκάφος, χωρίς να τηρείται το βιβλίο ναυτολογίου και χωρίς να έχει τα οριζόμενα από το νόμο ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία επί του πλοίου.

Επίσης πραγματοποιούσε πλου με ελλιπή οργανική σύνθεση του σκάφους, σε προσόντα και αριθμό,  δεν είχε λάβει άδεια απόπλου και είχε αποπλεύσει χωρίς έλεγχο της Λιμενικής Αρχής.

Ο 61χρονος επανέλαβε το ναυτικό επάγγελμα χωρίς την άδεια της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, ενώ είναι συνταξιούχος ναυτικός και είχε δηλώσει ψευδώς την διακοπή δραστηριότητας του σκάφους σύμφωνα με την από 22 Σεπτεμβρίου 2021 υπεύθυνη δήλωση που είχε καταθέσει στη Λιμενική Αρχή Θάσου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ