Skip to main content

Πρωτότυπη εφαρμογή αναζήτησης εργασίας στη Θάσο - Βρείτε δουλειά στο νησί με ένα κλικ

Ο δήμος έθεσε σε εφαρμογή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, μετά από αίτημα των επιχειρηματιών του τουρισμού και όχι μόνο. Τι προσδοκούν οι φορείς για φέτος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στη Θάσο οδήγησαν τον δήμο στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποία αναζητούν προσωπικό.

Η εφαρμογή «THASSOS JOBS», η οποία ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί στην αρχή της εβδομάδας μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θάσου και ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν αναρτήσει θέσεις εργασίας.

Αρχικά η σκέψη ήταν να αφορά σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε αυτήν όμως μπορούν να αναρτηθούν και θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη Θάσο για εργαζόμενους στον τουρισμό. Η προσφορά είναι δυσανάλογη της ζήτησης, δηλαδή υπάρχουν θέσεις και δεν μπορούν να καλυφθούν», εξηγεί στη Voria.gr, o αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημήτρης Μαριός.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες της Θάσου, κατόπιν της δωρεάν εγγραφής τους, να αναρτούν αγγελίες ευρέσεως προσωπικού για τις επιχειρήσεις τους, ενώ παράλληλα οι άνεργοι ή όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να εγγραφούν και να περιηγούνται στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

«Ευχόμαστε οι επιχειρηματίες της Θάσου να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας και να συμμετέχουν ενεργά τόσο προς όφελός τους αλλά και προς όφελος των ανέργων συμπολιτών μας που αναζητούν εργασία», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης.

Η Θάσος αναζητά τουρίστες

Ο κορωνοϊός έπληξε σοβαρά τον τουρισμό της Θάσου, ενώ η νέα αγορά των τελευταίων χρόνων, η Ουκρανία, αποσύρεται φέτος από το νησί λόγω του πολέμου.

Επιπλέον η αύξηση των καυσίμων προβληματίζει τους φορείς του τουρισμού, καθώς η Θάσος στηρίζεται στον οδικό τουρισμό, από τη Ρουμανία και τη Σερβία. Με τα καύσιμα να τραβούν την ανηφόρα οι Βαλκάνιοι τουρίστες θα το σκεφτούν διπλά να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, λένε οι παράγοντες του τουρισμού.

«Το 2020 τα καταλύματα δούλεψαν μόλις δύο μήνες και πέρσι 3-4 μήνες. Έτσι ήταν δύσκολο να βγάλουν τα έξοδά τους. Τα μηνύματα για φέτος είναι περισσότερο ενθαρρυντικά, αλλά θα υποστούμε πλήγμα από τον οδικό τουρισμό των Βαλκανικών χωρών», επισημαίνει ο κ. Μαριός.

Παραδοσιακά η Θάσος δέχεται τουρίστες από τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ αρκετοί Βούλγαροι, που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν διακοπές εκεί, έχουν αγοράσει σπίτια στο νησί. Οι Τούρκοι που παλιότερα έκαναν μαζική απόβαση στη Θάσο και στήριζαν την οικονομία του τουρισμού, πλέον έχουν εξαφανιστεί, ενώ νέοι πελάτες αναζητούνται στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και στην εγχώρια αγορά, με προσφορές και εκπτώσεις στις διανυκτερεύσεις.