Skip to main content

The Modernist: Το νέο μπουτίκ ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού

Το The Modernist ανοίγει τις πόρτες του τον Ιούνιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο διατηρητέο κτήριο της δεκαετίας του ΄20, στην οδό Ερμού 32.

Ένα νέο luxury boutique ξενοδοχείο, το «The Modernist», ανοίγει τις πόρτες του μέσα στον Ιούνιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στο διατηρητέο κτήριο της δεκαετίας του ΄20 στην οδό Ερμού 32. Το «The Modernist» φιλοδοξεί να φέρει μία νέα φιλοσοφία στη ξενοδοχειακή αγορά της πόλης, όπου τους τελευταίους μήνες παλιά κτήρια του κέντρου μετατρέπονται σε ξενοδοχεία στον ρυθμό της ανόδου της τουριστικής κίνησης και της αύξησης του ενδιαφέροντος για τη Θεσσαλονίκη.

Το μέχρι πρότινος διατηρητέο κτήριο ανεξάρτητων κατοικιών της Ερμού ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα ξενοδοχείο με μινιμαλιστικό, εκλεπτυσμένο στυλ, ένα κράμα αρ ντεκό και Σκανδιναβικού σχεδιασμού. Τα υλικά της δεκατίας του ΄20, τα ψηλοτάβανα δωμάτια με τις γύψινες διακοσμήσεις συνομιλούν με τα σύγχρονα στοιχεία, ενώ σε γενικές γραμμές διατηρήθηκε η διαρρύθμιση των χώρων με μικρές παρεμβάσεις. Έτσι, το ξενοδοχείο διαθέτει 40 πολυτελή δωμάτια με μπαλκόνια, διαφορετικών μεγεθών, Small, Medium, Large, XLarge και Family, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα εφοδιασμένα με μοναδικής αισθητικής έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές και σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των επισκεπτών.

«To The Modernist δεν είναι το κλασικό πεντάστερο ξενοδοχείο ούτε τα δωμάτια τα κλασικά δωμάτια ξενοδοχείου. Απευθυνόμαστε στους επισκέπτες που αναζητούν τις προστιθέμενες αξίες ενός ξενοδοχείου, με 24ωρο σέρβις και ταυτόχρονα μία διαφορετική αισθητική και αντιμετώπιση από τους ανθρώπους που θα τους υποδεχθούν και θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν την πόλη», αναφέρουν οι δημιουργοί του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στόχος του The Modernist και των ανθρώπων που το λειτουργούν είναι να φέρουν τους επισκέπτες σε επαφή με τη Θεσσαλονίκη με διάφορους τρόπους. Στην κατεύθυνση, αυτή το Modernist συνεργάζεται στενά με την τοπική κοινωνία και με τους πιο ευρηματικούς σχεδιαστές και δημιουργούς της Θεσσαλονίκης. Από το σχεδιασμό του χώρου, που ανέλαβε το γραφείο της Θεσσαλονίκης FORMrelated μέχρι τα ρούχα του προσωπικού που σχεδιάστηκαν από την τοπική ομάδα AMMA Garments, τα ποτήρια και τις κούπες του καφέ, που φέρουν την υπογραφή δημιουργού της Θεσσαλονίκης και τα προϊόντα μπάνιου από το Φαρμακείο της Φύσης, τα οποία, επιπλέον θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στη μικρή μπουτίκ με τα σουβενίρ στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Ο ίδιος προσανατολισμός της συνεργασίας με τοπικές ομάδες ακολουθείται ακόμη και στο πρωϊνό, που σερβίρεται στον 7ο όροφο, στο roof garden του ξενοδοχείου με θέα της πόλης και με την υπογραφή του Ergon Foods.