Skip to main content

Θεαγένειο: Μαζεύουν υπογραφές ασθενών για το θέμα διάλυσης φαρμάκων

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί περίπου 425 υπογραφές, από καρκινοπαθείς ασθενείς και συνοδούς τους που εκφράζουν συμπαράσταση προς τους εργαζομένους.

Τη στήριξη των καρκινοπαθών ασθενών και των συνοδών τους ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο Θεαγένειο, για το ζήτημα της διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών, με ένα κείμενο συμπαράστασης στο οποίο αναφέρεται: «Εμείς οι ασθενείς, συνοδοί στο Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του νοσοκομείου, που με αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής και σώματος βρίσκεται καθημερινά δίπλα μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε απέναντι στον καρκίνο. Απαιτούμε την άμεση λύση στο πρόβλημα των χημειοθεραπειών με την άμεση λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με άμεσες προσλήψεις προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκου στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου με το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό, ούτως ώστε να παύσουν οι νοσηλευτές να εκτελούν διάλυση φαρμάκων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί περισσότερες από 425 υπογραφές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.