Skip to main content

Θεατής η κυβέρνηση στην «Ασπίς», λέει η Παπαρήγα

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ως απλό «θεατή των εξελίξεων», η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως μέλημά της είναι να μην χαθεί το κεφάλαιο που έχουν καταθέσει τόσοι άνθρωποι στην «Ασπίς».
Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην υπόθεση της «Ασπίς», ύστερα από συνάντησή της με τον Σύλλογο ζημιωθέντων από την εταιρία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις μέσω της δικαιοσύνης.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι από τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ και η σημερινή, είχαν την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα με την πολιτική τους ώθησαν όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς τα εκεί, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα να μένουν αυτοί οι άνθρωποι απροστάτευτοι.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «δεν μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση ως θεατής παρακολουθεί τι γίνεται μέσω της δικαιοσύνης, γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες συνήθως επιστρέφουν πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν καταχραστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

«Αυτό που μας ενδιαφέρει», είπε η κ. Παπαρήγα, «είναι να αναλάβει την πολιτική και την κοινωνική ευθύνη η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Οικονομικών, υπουργού και υφυπουργού και να λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους, να αποζημιωθούν και να μη χαθεί το κεφάλαιο που έχουν καταθέσει τόσοι άνθρωποι, χρόνια τώρα, σε αυτή την εταιρία».