Skip to main content

Θέμα ασύλου ανοίγει η ΝΔ

Την πρόθεση της να στηρίξει την κυβέρνηση για τη λήψη τολμηρών αποφάσεων στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέσ
Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρτατίας τονίζεται πως «με αφορμή τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου, που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί υποχρέωσή της να καλέσει την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, να συζητήσουμε όλοι την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα άσκησης βίας σε βάρος πρυτάνεων και καθηγητών, καθώς και οι συνεχιζόμενες καταστροφές της δημόσιας Πανεπιστημιακής περιουσίας, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια…

· Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε την ελευθερία διακίνησης ιδεών μέσα στα Πανεπιστήμια, όπως την ορίζει το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Ελλάδας.
 · Είναι καιρός να καταργηθεί η ασυλία κακουργηματικών πράξεων μέσα στους χώρους της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν έχει καμία σχέση με το ακαταδίωκτο εγκληματικών δράσεων. Πριν χυθεί κι άλλο αίμα αθώων, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Το σημερινό καθεστώς -που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο- θα αλλάξει, έτσι κι αλλιώς. Είναι προτιμότερο να αλλάξει σήμερα, πριν συμβούν τα χειρότερα, πάρα αύριο, όταν θα έχει πυροδοτήσει νέες εκρήξεις ανεξέλεγκτης βίας.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τολμηρά, πριν τις εκλογές και το είχε διακηρύξει. Σήμερα είναι έτοιμη να στηρίξει την Κυβέρνηση, αν εκείνη πάρει τη μεγάλη απόφαση. Η κοινωνία είναι έτοιμη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζει, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία να διστάσει σήμερα. Αύριο ίσως είναι αργά…».