Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΡΑΠΕΡ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ

Το τραγούδι έγινε σημείο αναφοράς στο πλαίσιο εξετάσεων του μαθήματος «Αντικοινοβουλευτισμός και δικτατορίες» του τμήματος Πολιτικών Επιστημών.

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε στο ελληνικό Ίντερνετ, αλλά και την αναφορά στο κοινοβούλιο από τον Αλέξη Τσίπρα, το τραγούδι «Για να μην τα Χρωστάω» του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη έγινε και θέμα σε εξετάσεις στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

 «Το τραγούδι Για να μην τα Χρωστάω του ράπερ Μιθριδάτη έγινε πρόσφατα πολιτικός γεγονός στη χώρα μας. Σε ποιο βαθμό αποτυπώνουν, κατά τη γνώμη σας, οι στίχοι του την ανάλυση του Ρόμπερτ Πάξτον περί φασισμού; Διακρίνετε στο τραγούδι αυτό ιδέες οι οποίες να συγκλίνουν με κάποιες ιδέες που συζητήσαμε στο μάθημά μας ή οι οποίες να συγκρούονται με αυτές;».

 Αυτή είναι μια εκ των δύο ερωτήσεων που έθεσε στους φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος, στο πλαίσιο εξετάσεων του μαθήματος «Αντικοινοβουλευτισμός και δικτατορίες», όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο ράπερ μέσω ανάρτησης στα social media.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ