Skip to main content

Κινητό θεματικό πάρκο για τον κορωνοϊό σχεδιάζουν Θεσσαλονικείς

Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη Dream Workers σχεδιάζει ένα κινητό θεματικό πάρκο για τον κορωνοϊό με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ένα υπαίθριο κινητό θεματικό πάρκο για τον κορωνοϊό σχεδιάζουν οι Θεσσαλονικείς Dream Workers, η δημιουργική ομάδα που εξειδικεύεται στην κατασκευή θεματικών πάρκων. 

Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Αβανίδης, project manager της εταιρείας, το πάρκο με την ονομασία θα έχει ως στόχο να μάθει στα παιδιά όλα όσα πρέπει να ξέρουν για τον κορωνοϊό αλλά και τους καινούργιους κανόνες που διέπουν τη νέα κανονικότητα που αυτός έχει επιβάλει. «Σκεφτήκαμε τα παιδιά που μπήκαν με βίαιο τρόπο στον νέο αυτό τρόπο ζωής και θέλαμε να επικοινωνήσουμε αυτό που συμβαίνει μαζί τους στη δική τους γλώσσα, με έναν τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό, μέσω παιχνιδιού», σημειώνει. 

Τα εκθέματα θα μεταφέρονται με ένα φορτηγό ώστε το πάρκο να μπορεί να στηθεί μέσα σε δέκα λεπτά και να μπορεί να μεταφέρεται από σχολείο σε σχολείο. Ανάμεσα στα εκθέματα, περιλαμβάνεται το έκθεμα του κορωνοϊού, ο οποίος όμως δεν θα απεικονίζεται απειλητικά, αλλά και μιας μεγάλης βρύσης, ύψους 3-4 μέτρων. Στο πάρκο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα για παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού και ένα ακόμα για τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, τα οποία θα ενημερώνουν τους μαθητές με έναν δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο για το τι γίνεται με τον κορωνοϊό και πώς μπορούν να προστατευτούν. Έτσι θα μπορούν να κατανοήσουν με βιωματικό πια τρόπο ορισμένες καινούργιες έννοιες όπως «επιδημία», «ιός», «διασπορά στην κοινότητα», «συμπτώματα», «μένουμε σπίτι», «θεραπεία», «καραντίνα», «εμβόλιο και φάρμακο», «ευπαθείς ομάδες».

«Πιστεύω ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση, μπορεί να φτάσουν τα παιδιά να είναι αυτά που θα εκπαιδεύουν τους γονείς και θα τους μαλώνουν αν ξεχάσουν να πλύνουν τα χέρια τους», σημειώνει ο κ. Αβανίδης. Τα προγράμματα σχεδιάζονται από εκπαιδευτικούς προκειμένου τα παιδιά να έχουν περιορισμένη επαφή μεταξύ τους αλλά παράλληλα να μπορούν να χαίρονται την εμπειρία. Για αυτόν τον σκοπό, στην υλοποίηση τους θα συμμετέχουν ηθοποιοί αλλά και ένας επιστήμονας γιατρός ο οποίος θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ερωτήσεις και απορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αβανίδη, στόχος των Dream Workers είναι κάθε περιφερειακή ενότητα να διαθέτει το δικό της πάρκο, το οποίο θα μπορεί να κάνει «περιοδεία» στα σχολεία ενώ όραμα τους είναι τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν στο πάρκο δωρεάν. Για να συμβεί βεβαίως αυτό χρειάζεται, όπως σημειώνει, την υποστήριξη της κυβέρνησης την οποία έχει ήδη ζητήσει η ομάδα αποστέλλοντας επιστολές στα αρμόδια υπουργεία. 

Οι Dream Workers δραστηριοποιούνται στον χώρο των θεματικών πάρκων, των εκθέσεων και των εκδηλώσεων από το 2002 και πλαισιώνονται από ειδικευμένα στελέχη με εμπειρία στο δημιουργικό και οργανωτικό τμήμα. Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία γνωστών πάρκων όπως η «Ονειρούπολη Δράμας», ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και οι «Μυστικοί Κόσμοι
του Ευγένιου Τριβιζά».