Skip to main content

Θεμελιώθηκε από τον Τζιτζικώστα το 1ο ολοήμερο 12θεσιο της Εξοχής

Το νέο σχολείο έχει προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ και είναι μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα 3.350 τ.μ, με αίθουσες διδασκαλίας.

Το 1ο Ολοήμερο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής Θεσσαλονίκης, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θεμελίωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Το σχολείο κατασκευάζεται με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που το κεντρικό κράτος ουσιαστικά είχε ρίξει λευκή πετσέτα στο θέμα της σχολικής στέγης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατάφερε να εξασφαλίσει και να αξιοποιήσει περισσότερα από 43 εκατομμύρια ευρώ για νέες και σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης. Ολοκληρώσαμε 54 παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία που εξυπηρετούν τις ανάγκες 13.000 μαθητών. Εξοπλίσαμε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης, που εξυπηρετούν 4.300 παιδιά με αναπηρία. Την ίδια στιγμή, χρηματοδοτούμε την κατασκευή 18 νέων σχολείων, τα οποία θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 5.000 μαθητών. Και πλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, κινούμαστε με ταχύτατους ρυθμούς, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης την κατασκευή 35 νέων σχολικών μονάδων με δύο μεγάλα και πρωτοποριακά για τη χώρα, έργα ΣΔΙΤ».

Το νέο σχολείο έχει προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ και είναι μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα 3.350 τ.μ, με αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Αγωγής, Πληροφορικής και Ξένων Γλωσσών, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 100 τ.μ.

«Κατασκευάζουμε ένα σχολείο όπως αξίζει στα παιδιά μας. Και το πιστεύω ακράδαντα, ότι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και το σχολείο ανοίξει, ο εφιάλτης της πανδημίας θα έχει τελειώσει, τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή, δεν θα χρειάζεται να τηρούν αποστάσεις, θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους δασκάλους τους, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, το παιχνίδι», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας τόσο με το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, όσο και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

«Με τον Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα και τον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, αντιμετωπίζουμε από κοινού πολλά ζητήματα, βρίσκουμε λύσεις, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε, βελτιώνουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Με αυτό τον τρόπο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Και το πιστεύω, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, θα νικήσουμε για δεύτερη φορά τον κορωνοϊό και θα ξαναβρούμε σύντομα τη ζωή μας. Σας διαβεβαιώνω, ότι και στην υγεία και στην οικονομία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα αφήνει κανέναν μόνο, κανέναν πίσω», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.