Skip to main content

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει Μ. Πέμπτη η πλατφόρμα εμβολιασμού 40-44 με AstraZeneca

Όπως ανακοινώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη θα κλείνουν ραντεβού οι 40-44 με το εμβόλιο της Astrazeneca, ίδια διαδικασία δηλαδή με τους 30-39.

Η ηλικιακή ομάδα 40-44 έχει σειρά στην προτεραιοποίηση εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, τη Μεγάλη Πέμπτη θα κλείνουν ραντεβού οι 40-44 με το εμβόλιο της Astrazeneca, ίδια διαδικασία δηλαδή με τους 30-39.

Εξάλλου, αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους ηλικίας 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca «δεδομένου ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού. Τα ραντεβού είναι αρκετά και κάποιος που θα κλείσει το ραντεβού αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί ήδη από την Μεγάλη Τετάρτη», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα τόνισε πως για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη δεύτερη μπορεί να γίνει από 8 έως 11 εβδομάδες.

Οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου, μετά και τις αποφάσεις του αμερικανικού CDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 45-49 με όλα τα εμβόλια.

Από 5 Μαΐου αυξάνεται πολύ η δυναμικότητα των εμβολιασμών, με 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αργότερα ακόμη περισσότερα

«Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του υπ. Υγείας