Skip to main content

Θεμιστoκλέους για εμβολιασμούς εκτός σειράς: Κυρώσεις αν διαπιστωθούν παραβάσεις

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Υγείας σημείωσε πως η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη ερευνάται και αν αποδειχθεί ότι υπήρξε παράβαση καθήκοντος, θα αποδοθούν ευθύνες.

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα να καρατομηθούν από τον κεντρικό δήμο η Δήμητρα Ακριτίδου και ο Δρόσος Τσαβλής, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Όπως είπε, τα συγκεκριμένα περιστατικά διερευνώνται και θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες αν υπήρξε παράβαση καθήκοντος έτσι ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Μάλιστα σημείωσε πως ανάλογες έρευνες γίνονται για οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδίδονται.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε παράλληλα πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, που καθημερινά βελτιώνονται.

«Το σύστημα μέχρι στιγμής δεν είναι εύκολο να παραβιαστεί. Έχουμε μια ηλεκτρονική και μια ψηφιακή ταυτοποίηση από την αρχή μέχρι το τέλος, που σημαίνει ότι ένας παραβάτης αφήνει το αποτύπωμά του και μπορεί να διερευνηθεί ακολούθως».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. και πως «τα περιστατικά αυτά είναι πολύ λίγα».

«Εμείς εδώ είμαστε, θα διερευνήσουμε κάθε περιστατικό, το έχουμε κάνει και έχουμε επιβάλλει κυρώσεις», είπε προσθέτοντας πως πριν από λίγο καιρό εντοπίστηκαν ευθύνες σε συγκεκριμένη περίπτωση και «τις αποδώσαμε».