Skip to main content

Θεμιστοκλέους για sms σε ανεμβολίαστους: Θα υπάρξουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω

Σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας προβλέπεται αποστολή sms με βάση και τα όσα προβλέπονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ερώτηση σχετικά με τα sms προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, δέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, εξετάζεται η περίπτωση της αποστολής των sms, με βάση και τα όσα προβλέπονται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

«Έχετε δει ειδικά τους τελευταίους μήνες ότι χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία τα οποία έχουμε, έτσι ώστε να πείσουμε όσον το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Έχουμε ξεκινήσει αρκετές δράσεις, έχουμε συνεργασίες με την τοπική κοινότητα, τοπικούς παράγοντες, την Αυτοδιοίκηση, έχουμε κινητά συνεργεία, έχουμε συνεργασία με την εκκλησία και εμβολιάζουμε και σε πλατείες και εξετάζουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση», είπε αρχικά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, «εξετάζονται και τα sms στα οποία αναφερθήκατε, αυτό θα γίνει στο πλαίσιο που καθορίζει και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εν ευθέτω χρόνω θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη συχνότητα και το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα».