Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ο γγ του υπουργείου εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος

Στόχος είναι να έχει επιτευχθεί τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού «και εκτιμούμε ότι θα το επιτύχουμε», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού και θα έχει επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Διαβάστε: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 25-29 για όλα τα εμβόλια

Ο ίδιος φάνηκε σίγουρος ότι το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μειωθούν τα ραντεβού προς εμβολιασμό, επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα ανοίγουν συνέχεια νέα ραντεβού.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο ίδιος τόνισε ότι με το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν κάποιοι να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όταν έχουν πλήρως εμβολιαστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεστ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ