Skip to main content

Θεμιστοκλέους: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει

Την ερχόμενη Tρίτη θα ακυρωθούν τα ραντεβού εμβολιασμού που έχουν κλείσει όσοι έχουν νοσήσει, προαννήγγειλε ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Όποιος έχει νοσήσει, έχει αποκτήσει ικανοποιητικό βαθμό προστασίας από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον 6 μήνες, τόνισε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα μητρώα covid και τα μητρώα εμβολιασμού και από την ερχόμενη Tρίτη θα ακυρωθούν τα ραντεβού που έχουν κλείσει όσοι έχουν νοσήσει.

Εξήγησε ότι στο εξάμηνο από την ημέρα διάγνωσης θα λάβουν μήνυμα που θα τους υπενθυμίσει να κλείσουν το νέο ραντεβού τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν κανένα πιστοποιητικό, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα μέσω των ΑΜΚΑ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», υπογράμμισε ότι δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα νησιά έστω κι αν καθυστερήσει τις παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου η Τζόνσον, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού είναι με βάση επιβεβαιωμένες παραδόσεις.