Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΟΧΑΡΗΣ: ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Ο κ. Θεοχάρης εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά καθώς «δοθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ».

Σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος «ώστε η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων» είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Θεοχάρης εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά καθώς «δοθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ», ενώ - όπως αναφέρει - σε αντιδιαστολή ο ΕΟΤ φέτος, κατ' εντολή του ίδιου «έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας».

Αναφορικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρει ότι η κυβέρνηση «θα επανεξετάσει και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι, ακόμα και η πλήρης κατάργησή του».

Επίσης εκτιμά ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων και «τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ.».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση η οποία σημαίνει «σεβασμό στους θεσμούς, αλλά και σεβασμό στο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις», ενώ χαρακτηρίζει ως «πρόωρη» αλλά και «υπονομεύουσα τον ίδιο τον θεσμό» οποιαδήποτε συζήτηση, αυτή τη στιγμή, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τονίζει, τέλος, οτι στην κατάλληλη στιγμή η πρόταση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διέπεται από το πνεύμα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας, πέρα απο μικροκομματικές σκοπιμοτητες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ