Skip to main content

Θεοχάρης για Τhomas Cook: 50.000 εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ελλάδα

O κ. Θεοχάρης ανέφερε πως ήδη έχει γίνει προετοιμασία για να επιστρέψουν οι τουρίστες μέσω της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των περίπου 50.000 τουριστών που «εγκλωβίστηκαν» στη χώρα μας μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως ήδη έχει γίνει προετοιμασία για να επιστρέψουν οι τουρίστες μέσω της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, η οποία ασφαλίζει της πτήσεις της εταιρείας και τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου 22.000 τουρίστες - πελάτες της Thomas Cook.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, η ίδια υπηρεσία θα πληρώσει τη διαμονή των τουριστών από σήμερα που κήρυξε πτώχευση η Thomas Cook και για το υπόλοιπο των διακοπών τους.

Σε ό,τι αφορά τις τυχόν απλήρωτες υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τουριστικές επιχειρήσεις σημείωσε πως αναπόφευκτα θα υπάρξει ζημιά και το θέμα είναι δικαστικό.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως το υπουργείο θα καταρτίσει ένα πλάνο για να μην χάσει η χώρα μερίδιο της αγοράς μετά την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας.