Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΘΕΟΧΑΡΗΣ: ΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

«Λύνουμε τον γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με το Ελληνικό» τόνισε ο υπουργός μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής.

Για νομικά κόλπα για να μην προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος υπενθύμισε ότι προτεραιότητα του Μαξίμου παραμένει η ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

«Για τη ΝΔ είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα να λύσουμε το θέμα του Ελληνικού για να ξεκινήσουν επιτέλους και να μπουν οι μπουλντόζες σε αυτή την εμβληματική επένδυση. Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου λύνουμε τον γόρδιο δεσμό του υπουργείου Τουρισμού με την επένδυση του Ελληνικού», τόνισε συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα σκοπό να ολοκληρωθεί η επένδυση, και να χωροθετηθεί -τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά- και ο λιμένας του Αγίου Κοσμά για να είναι ένας τουριστικός λιμένας σε αυτή την επένδυση», ανέφερε και προσέθεσε:

«Δεν είναι επείγουσα αλλά κατεπείγουσα αυτή η διάταξη διότι έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και τεσσεράμισι χρόνια, και είναι δείγμα ότι δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για μας, είναι επείγον να βρούνε 50.000 Έλληνες συμπολίτες μας δουλειά, να γίνουν επενδύσεις, να έρθουν ξένα χρήματα σ΄ αυτή τη χώρα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να μειώσουμε και τη λιτότητα η οποία σφίγγει τον λαιμό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Ακόμα, ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι μια δεύτερη διάταξη του πολυνομοσχεδίου σε σχέση με το υπουργείο Τουρισμού, αφορά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017, που όμως, όπως είπε, «σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τη δεξιά παρένθεση, το άφησε χωρίς χρηματοδότηση για φέτος και για τα επόμενα χρόνια».

«Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε τη χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να μπορέσουμε από Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν αυτά τα πολύ σημαντικά προγράμματα μετεκπαίδευσης για τους ανθρώπους, τους επαγγελματίες του Τουρισμού», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ