Skip to main content

Θεοχάρης: Σύγκληση Διάσκεψης των Προέδρων για παραίτηση Σακελλαρίου

Ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση ο παραιτηθείς πρόεδρος ώστε να ενημερώσει αυτοπροσώπως τα μέλη της Διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησής του.

Την έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να εξεταστεί η πρότασή του να κληθεί σε ακρόαση ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της Διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησής του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον κ. Βούτση ο κ. Θεοχάρης, «η παραίτηση αυτή είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά».

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοχάρη στο Νίκο Βούτση:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για το θέμα ηθικής τάξης το οποίο εγείρει η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Σακελλαρίου. Η παραίτηση αυτή λίγο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Στη δήλωση του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας έκανε λόγο για "αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου", το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει με αποτέλεσμα να επέλθει πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ.

Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του ΚτΒ, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση μου για κλήση σε ακρόαση του κου Σακελλαρίου ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της Διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησης του.