Skip to main content

Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο αλλά στη φαντασία όσων τα γράφουν

Ο υπουργός Τουρισμού διέψευσε στη Βουλή ότι υπάρχουν ακυρώσεις στο νησί εξαιτίας του τοπικού lockdown για την αντιμετώπιση της αύξησης κρουσμάτων

Διαβεβαιώσεις για την ομαλή τουριστική κίνηση στην Μύκονο παρά το μίνι lockdown έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είπε ότι τα στοιχεία από τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του κοσμοπολίτικου νησιού διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για μαζικές ακυρώσεις λόγω των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το protothema.gr.

Πέραν αυτών ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προτάξει το ζήτημα του τουρισμού και της οικονομίας εις βάρος της υγείας των πολιτών επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν αυστηρά μέτρα και σε άλλα νησιά.

«Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χάριν της οικονομίας. Δεν φοβόμαστε να παίρνουμε δύσκολα μέτρα» ανέφερε για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Οι πολίτες θέλουν τήρηση των μέτρων. Οι τουρίστες το επισημαίνουν όπου διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται. Οι κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα μέτρα».

«Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε την ασφάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος» είπε ο κ. Θεοχάρης για να προσθέσει: «Δεν υποσχεθήκαμε εύκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο. Και εδώ είμαστε από πάνω και κάνουμε ότι χρειάζεται. Βάζουμε κάθε εβδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Οι αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη δεν είναι από τον τουρισμό αλλά από την μετάλλαξη Δέλτα».