Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Χρέος όλων μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε τη λήθη

Η σημερινή μέρα είναι μακρινή από το 1967, δυστυχώς όμως δεν είναι μακρινές οι φασιστικές κραυγές, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

«Η μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος αναδεικνύει την ανάγκη να θωρακίζουμε, να προστατεύουμε και να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της. Να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και να έχουμε σταθερό το ενωτικό μέτωπο απέναντι σε όσους επιχειρούν προκλητικά να αναβιώσουν εθνικιστικές, νεοναζιστικές και αντιδημοκρατικές ιδέες» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης, στις οποίες συμμετείχε ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, για την 52η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) στο μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η σημερινή μέρα είναι πολύ μακρινή από το 1967, δυστυχώς όμως δεν είναι μακρινές οι φασιστικές κραυγές και οι εθνικιστικές υπερβολές. «Είναι στο χέρι μας να τα αφήσουμε όλα αυτά στο παρελθόν για να μην τα βρούμε ξανά μπροστά μας» διαμήνυσε.