Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Η συμπόρευση των αριστερών δυνάμεων ήταν αναμενόμενη

Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ ενός δεξιού εθνικολαϊκιστικού κόμματος, άνοιξε τον δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς, είπε ο Θεοχαρόπουλος.

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου και ήταν απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την επομένη της ορκωμοσίας του στη θέση του υπουργού Τουρισμού. Σχολιάζει δε ότι η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είχε καν σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα και την αποδίδει στην αποδυνάμωση του αφηγήματος τους και την αποκάλυψη της δικής τους στρατηγικής σύμπλευσης, που προκάλεσε αυτή η πολιτική κίνηση.

«Τα όσα έχουν διαδραματισθεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με την έξαρση ενός νέου εθνολαϊκισμού, έφεραν στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης και με τον ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε μαζί στην ίδια προοδευτική πλευρά» αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος και προσθέτει:

«Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, ενός δεξιού εθνικολαϊκιστικού κόμματος, άνοιξε τον δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς χωρίς αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας της σε βασικά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου θα εκφρασθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ενώ, όπως λέει, αντίθετα το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής βάζει ως στόχο την στρατηγική ήττα της αριστεράς δηλαδή την στρατηγική νίκη της δεξιάς καθώς εξελίχθηκε σ’ ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς ακόμη και της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «παρά φύσιν» την «στρατηγική συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τη δεξιά και τη ΝΔ και την κοινή στάση τους σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργοποίησή του πυροδότησε καυστικά σχόλια τόσο από τοΚίνημα Αλλαγής όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείου Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.