Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο

Στο Κίνημα Αλλαγή, όπως αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, «υπήρξε αποχώρηση Βενιζέλου κρατώντας την πολιτική Βενιζέλου».

Για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας “Στο Κόκκινο” ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινάει η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές … το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος στις Ευρωεκλογές και το μήνυμα ελήφθη, προχωράμε για να παρουσιάσουμε το προοδευτικό μας σχέδιο, απέναντι στο συντηρητικό σχέδιο της ΝΔ, που αφορά την καθημερινή ζωή των πολιτών».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το δεδομένο που υπάρχει από τις κάλπες των Ευρωεκλογών είναι ότι στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η ισχυρή παράταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Όποιος θέλει προοδευτική διακυβέρνηση, έχει να απαντήσει στο δίλημμα “Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία”, αυτή είναι η πραγματικότητα», όπως τόνισε, και «το δίλημμα είναι και “Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στο ΚΙΝΑΛ, «υπήρξε αποχώρηση Βενιζέλου κρατώντας την πολιτική Βενιζέλου», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι μετά την είδηση της απομάκρυνσης «περιμέναμε να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό σε επίπεδο πρακτικής, λόγου, πολιτικής. Την επομένη, ήταν ουσιαστική αυξημένη η ρητορική Βενιζέλου στα στόματα όλων των ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Άρα, κρατήθηκε η πολιτική Βενιζέλου, αποχωρώντας ο Βενιζέλος –αυτό δεν αφορά την κοινωνία, την αφορά να υπάρχει πραγματικά προοδευτική πολιτική. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, γιατί έφυγε η αριστερή του πτέρυγα, η ΔΗΜΑΡ, έφυγε η φιλελεύθερη κεντρώα που ήταν το Ποτάμι, φεύγει τώρα και η Δεξιά που εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος. Αν σε αυτό βλέπετε στρατηγική πλεύση, παρακαλώ ας μου την πει κάποιος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει μείνει ένα περιχαρακωμένο πλέον ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά σκέφτεται με όρους παρελθόντος και δεν κάνει αυτό που θέλουν οι προοδευτικοί πολίτες, του 40%-45% που ψήφιζαν παλιά αυτό τον χώρο, θέλουν μία ευρεία προοδευτική συμμαχία και τώρα και μετά τις εκλογές. Σε αυτό θα έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά το ΚΙΝΑΛ, να αποκλείει σενάρια συγκυβέρνησης με την ΝΔ παρότι έφυγε ο κ. Βενιζέλος. Συνεπώς, δεν βλέπω καμία αλλαγή στρατηγικής», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Η στρατηγική θα έπρεπε να είναι ότι ο προοδευτικός χώρος και το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να εισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία. Υπάρχει χρόνος να το κάνει, αυτό θέλει η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών στην χώρα», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.