Skip to main content

Θεοδωράκης από Ναύπακτο: Να φύγουμε από το κομματικό κράτος

Ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε ότι αν η χώρα επαναλάβει τα λάθη του 2015 θα χάσει πολλά περισσότερα από όσα έχει να κερδίσει

«Ο χρόνος της χώρας για μία ακόμη φορά τελειώνει. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε αποτελέσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τη Ναύπακτο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, όπως πρόσθεσε, «αυτά που έχουμε να χάσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε, αν καθυστερήσουμε και άλλο και επαναλάβουμε τα λάθη του 2015».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμα πως «πληροφορούμαι ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει μία δήλωση σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας και συμφωνώ». Όμως, όπως προσέθεσε, «για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο, θα πρέπει να φύγουμε από ένα μοντέλο κομματικού κράτους και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «δεν εννοώ μόνο την οικονομία και λιγότερους φόρους, αλλά αναφέρομαι και στο επίπεδο των δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα στο να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι άνθρωποι που φεύγουν στο εξωτερικό». Ακόμη τόνισε ότι «θα πρέπει να πιστεύουμε στον Έλληνα πολίτη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πιστεύουμε στο κομματικό κράτος, διότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα». Επιπλέον, σημείωσε ότι «το Ποτάμι επιμένει στην ανάγκη να υπάρχει ένας ισχυρός βραχίονας στο κράτος, αλλά να είναι κάθετα αντίθετος στο κομματικό κράτος που καταδυναστεύει τον Έλληνα πολίτη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «νομίζω πως ο κόσμος της προοδευτικής παράταξης και του κέντρου δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των κομματικών μηχανισμών και των παλιών προσωπικοτήτων». Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «ο κόσμος του κέντρου αυτό που θέλει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει μόνος του την ηγεσία του, και να μην βγει μια ηγεσία μέσα από στημένα συνέδρια και μηχανισμούς, αλλά να έχουν το θάρρος όλοι να κατέβουν στην κοινωνία, και η κοινωνία του κέντρου να βγάλει τον ηγέτη του κέντρου».

Η σημερινή περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Αιτωλοακαρνανία, περιελάμβανε επισκέψεις στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.

Αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Καραπάνο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται ο δήμος από τον Οκτώβριο του 2016, έχοντας ν' αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και το θέμα της υδροδότησης του Αιτωλικού.

Επίσης, ο Κώστας Καραπάνος έθεσε δυο ακόμη ζητήματα που απασχολούν, όπως είπε, την τοπική κοινωνία και το δήμο, και συγκεκριμένα «την αυτονόμηση του ΤΕΙ και την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποστήριξη».

Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που λειτουργούν στο Μεσολόγγι, τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν εδώ, με δραστηριότητες παιδείας τέτοιες, που να έχουν σχέση με την παραγωγή του τόπου». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η σύγχρονη παιδεία πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τις δυνάμεις της οικονομίας».

Σχετικά με το νοσοκομείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «το πρόβλημα της ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου με την υγεία τους είναι πάρα πολύ σημαντικό και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος για να ζήσει σε μια περιοχή και για να δημιουργήσει χρειάζεται ασφάλεια, να έχει τουλάχιστον υποδομές υγείας τέτοιες που να του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην περιοχή του και όχι να μεταναστεύει για να τα λύσει».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη που, όπως είπε, «άκουσε τα προβλήματα και τα θέματα μας, και κάποια από αυτά που συζητήσαμε, ζητήσαμε να τα μεταφέρει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να προβληματίσει όχι μόνο τους κυβερνώντες αλλά όλους τους Έλληνες, για το τι μέλλει γενέσθαι για την πόλη μας με τα προβλήματα που τη μαστίζουν χρόνια τώρα».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε την ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Μεσολογγίου, όπου συνομίλησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Επίσης, επισκέφθηκε το κέντρο λόγου και τέχνης «Διέξοδος» και ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του κέντρου Νίκο Κορδόση.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του επικεφαλής του Ποταμιού ήταν η πόλη της Ναυπάκτου. Εκεί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η περιοχή και επισήμανε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε τη ναυμαχία της Ναυπάκτου πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη μας». Όπως είπε, «έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο πόλεων που συμμετείχαν στην ναυμαχία και φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να ανεβάσουμε το τουριστικό μας προϊόν».