Skip to main content

Θεοδωράκης: Κράτος και εκκλησία δεν έχουν θέση στις κρεβατοκάμαρες

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στη Βουλή, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν έχει σε προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το κράτος και η εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους, τόνισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σύμφωνο συμβίωσης.

Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν έχει σε προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν το λέω μόνο για το σημερινό αποσπασματικό νομοσχέδιο αλλά το λέω και για όσα δεν κάνετε στις φυλακές, για όσα δεν κάνετε για τους ανάπηρους, για όσα δεν κάνετε για τους Ρομά . Υποσχεθήκατε πολλά – πήρατε τις ψήφους - και τώρα ραντεβού στην επόμενη προεκλογική περίοδο» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να πάψουν να φοβούνται και σημείωσε ότι «ο συνεταίρος σας είπε προεκλογικά στους Έλληνες ότι θα σας μάθει να γράφετε μόνο με το δεξί. Μην τον επιβεβαιώνετε τόσο συχνά».

«Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του.