Skip to main content

Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την συνεχιζόμενη «υπαλληλοποίηση» της μεσαίας τάξης που καταστρέφει «το μαγαζί της γειτονιάς».

"Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη και στην επιχειρηματικότητα", είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα και στο ΒΗΜΑ TV στα Γιάννενα. "Αντί να είναι μπροστά και να διεκδικεί χώρο για τα μεσαία στρώματα και τους επιχειρηματίες, ο τρόπος που πολιτεύεται δείχνει έναν φοβισμένο αριστερό που αποφασίζει να παραχωρήσει και κάποια πράγματα στην ελεύθερη οικονομία", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την συνεχιζόμενη "υπαλληλοποίηση" της μεσαίας τάξης που καταστρέφει "το μαγαζί της γειτονιάς" προς όφελος, τελικά, των πολυεθνικών και τόνισε την ανάγκη για μία οικονομία της μεσαίας τάξης λόγω της ποικιλομορφίας και των πολλών διαφορετικών πραγμάτων που έχουμε να αναδείξουμε: κρασιά και αγροτικά προϊόντα, κτηνοτροφία, ένα υπέροχο τουριστικό προϊόν και καλά πανεπιστήμια.

Ξεκαθάρισε πως πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές και να καταργηθεί το κομματικό κράτος και οι σπατάλες του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χιλιάδες στελέχη της ΝΔ περιμένουν, όπως είπε, να εφορμήσουν στο κράτος και να λάβουν θέσεις διευθυντών. "Η οικονομία θα καθορίσει τελικά την ψήφο του Έλληνα πολίτη", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι "ο κ. Τσίπρας τζογάρει με τις εκλογές" και, παράλληλα, επέκρινε την συνεχή επίκληση των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ψηφίζει με σοβαρότητα κάθε τέσσερα χρόνια, είπε και χαρακτήρισε ως πηγή πολλών δεινών τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας ενδεικτικά δύο: "Το ένα είναι ότι αναβάλλονται μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια και το άλλο είναι ότι οι πρόωρες εκλογές και ο φόβος τους, είναι πηγή διαφθοράς". Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του που το Ποτάμι "είναι στο ραντάρ των νέων πολιτών" τονίζοντας ότι δεν είναι καλό παράδειγμα σε μία κοινωνία εάν τα παιδιά ακολουθούν τις πολιτικές επιλογές των γονιών. Και συμπλήρωσε: "Ο καθένας να κάνει την δική του ανάλυση για τα πράγματα. Να μην υπακούει ούτε στον αέρα που φυσάει, ούτε στο ρεύμα, ούτε στις οικογενειακές παραδόσεις."

Κάνοντας απολογισμό της πενταετής πορείας του Ποταμιού, ανέδειξε τη θετική συμβολή του στα ζητήματα δικαιωμάτων, δημοσίου, προμηθειών, αλλά και στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι το Κίνημα διαφοροποιείται απέναντι στην ψηφοθηρία: "Η πρώτη, η μοναδική σκέψη μας είναι αν αυτό είναι σωστό και συμφέρον για την πατρίδα και όχι αν δίνει και ψήφους".

Τέλος, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ξεκαθάρισε πως "το Ποτάμι δεν θα περιμένει να φουσκώσει μήπως κάποια στιγμή το φωνάξει ο κόσμος να τον σώσουμε, αλλά πρέπει να λύνει μικρά και μεγάλα προβλήματα, όποτε αυτό είναι εφικτό". Και κατέληξε: "Έχουμε συγκεκριμένα αιτήματα για τη χώρα, συγκεκριμένες προτεραιότητες, με αυτές θα διεκδικήσουμε ρόλο την επόμενη μέρα".