Skip to main content

Θεοδωράκης: Ο σωστός δρόμος περνά από την ιδιωτική πρωτοβουλία

Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους της ναυτιλίας ώστε να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία πρωτοπόρα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα «Ποσειδώνια 2016», την έκθεση-θεσμό για τον ναυτιλιακό κλάδο, επισκέφτηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του κόμματος μιλώντας σε δημοσιογράφους στάθηκε ιδιαίτερα στην υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία όπως και στην ανάγκη να στηριχτούν τέτοιου είδους εκθέσεις καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δίνουν ζωή στην οικονομία». Τέλος, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές κάλεσε την κυβέρνηση να καταλάβει ότι «ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της ανάπτυξης και όχι της κρατικοδίαιτης οικονομίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη, την επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ένα μεγάλο μέρος της δύναμης της χώρας είναι στη θάλασσα. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους της ναυτιλίας έτσι ώστε να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία πρωτοπόρα και ανταγωνιστική. Να βρίσκουν δουλειές τα παιδιά μας, να έρχεται χρήμα στη χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω και κάτι άλλο: αυτές οι εκθέσεις δίνουν ζωή στην ελληνική οικονομία.

Τα Ποσειδώνια, και θα το πω με νούμερα, τις ημέρες της διοργάνωσής τους έφεραν στη χώρα γύρω στα 70 εκατ. ευρώ. Είναι ένα τεράστιο ποσό, ενώ παράλληλα έχουμε τεράστια περιθώρια να αναπτύξουμε τον συνεδριακό-εκθεσιακό τουρισμό. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ναυτιλίας και ελπίζω ότι και οι κυβερνώντες θα καταλάβουν ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της ανάπτυξης και όχι της κρατικοδίαιτης οικονομίας».