Skip to main content

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε πως το μέλλον της ευρύτερης περιοχής είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Τη βεβαιότητά του πως το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κτήριο της ΕΣΗΕΜ-Θ για την παρουσίαση μερίδας υποψηφίων του ψηφοδελτίου του κόμματος ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Εκτίμησε πως το μέλλον της ευρύτερης περιοχής είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν για την ευρωπαϊκή αναγέννηση, με το οποίο συντάσσεται το Ποτάμι, ως το πιο συγκεκριμένο σχέδιο για την ελευθερία, την πρόοδο και την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών, ενώ κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 26 Μαΐου.

«Στις βόλτες που κάνω στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος με ρωτάει "τι μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών"» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης εξηγώντας στη συνέχεια πως η ψήφος τους θα καθορίσει την πορεία της περιοχής. Έκανε λόγο για κρίσιμες εκλογές που θα καθορίσουν για την επόμενη πενταετία την ατζέντα μίας Ευρώπης που αν δεν αντιδράσει, σύντομα θα ασθενήσει, σημειώνοντας παράλληλα τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει η ΕΕ.

«Την επόμενη πενταετία θα κριθεί αν η Ευρώπη θα είναι υποκατάστημα της Αμερικής, της Κίνας και της Ινδίας ή αν θα παραμείνει μεγάλη δύναμη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζοντας πως στις εμπορικές σχέσεις η Ευρώπη υποχρεούται να οδηγήσει τις εξελίξεις και όχι να τις παρακολουθεί.

«Δεν είναι φανταστικός πόλεμος, αν η Ευρώπη δεν προετοιμαστεί θα τον χάσει» πρόσθεσε, αναφέροντας σημεία από τις πολιτικές θέσεις με τις οποίες τάσσεται το κόμμα, όπως ένα ενιαίο αμυντικό δόγμα με ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών για τη διαχείριση των οικονομικών ζητημάτων της περιοχής και μια ηγεσία με έναν δυνατό πρόεδρο.



Έθεσε ως στόχο το Ποτάμι να εκλέξει εκ νέου 2 ευρωβουλευτές και να ξεπεράσει το 5% και χαρακτήρισε το κόμμα ως τη «μόνη συνεπή ευρωπαϊκή δύναμη». Στο ίδιο σημείο εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μιλώντας για «αριστερίστικες εμμονές του κ. Τσίπρα στο παρελθόν που ακόμα και σήμερα δεν απαντά ποιο είναι το όραμά του και με ποιους θα συνεργαστεί» και για ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη που «επιμένει να λέει στους Έλληνες πως ο ηγέτης της Ευρώπης πρέπει να είναι ο Βέμπερ» τον οποίο χαρακτήρισε τον πιο συντηρητικό πολιτικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εξαπέλυσε βολές κατά των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων για τη συνεδρίαση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα για την ψήφο εμπιστοσύνης, μιλώντας για συμπεριφορά που προσβάλει τον λαό. Τόνισε, δε, πως οι «άνευ λόγων συγκρούσεις» θα συνεχιστούν μέχρι τις εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας τον «θυμό που προκαλούν αυτές οι κοκορομαχίες» έναν τρόπο να ανακαλύψει κάποιος πολίτης τις θέσεις του Ποταμιού και να το στηρίξει.

«Πολιτική είναι να επιλέγεις ανθρώπους γνωστικούς με απαντήσεις και λύσεις και όχι υποψήφιους ευρωβουλευτές μόνο από τα πρωτοσέλιδα καλλιτεχνικών σελίδων» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης, δίνοντας τον λόγο στον προσφάτως ορκισθέντα βουλευτή, Νίκο Νυφούδη για να παρουσιάσει τους εξής εννέα υποψήφιους ευρωβουλευτές που συνοδεύουν τον επικεφαλής του κόμματος στην περιοδεία του στη Μακεδονία:

Γιώργος Γραμματικάκης, καθηγητής αστροφυσικός, ευρωβουλευτής

Νίκος Ανδρίτσος, στέλεχος επιχειρήσεων από τη Γερμανία

Δήμητρα Γιαννάκη, ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική

Όλγα Δούρου, κοινωνιολόγος, συγγραφέας σχολικών βιβλίων

Τάνια Παλαμίδη, διεθνολόγος

Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Θεόδωρος Τσίκας, διεθνολόγος

Στέλιος Φενέκος, πρ. Κοινωνίας αξιών, υποναύαρχος εν αποστρατεία του πολεμικού ναυτικού

Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας